Doe mee aan Operatie Broodclipje!


KarTent en The Happy Activist beginnen samen met jou een landelijke operatie om plastic broodclipjes voorgoed uit te bannen. Want dat kleine stukje wegwerpplastic lijkt aan de aandacht van een duurzamer Nederland te zijn ontsnapt. Maar niet door ons! Daarom introduceren we een slim alternatief voor dit hardnekkige stukje plastic op je broodzak. En bieden we iedereen de kans om de kartonnen broodclipjes te verspreiden onder alle bakkers van Nederland.

Doe mee aan Operatie Broodclipje en zorg voor een stukje minder plastic in ons land!
Wat moet je weten over de kartonnen broodclips?

  • Werkt even goed als plastic broodclips
  • Verkrijgbaar per zak van 10, 100 of 2.500 clips
  • Functioneert ook in de vriezer
  • Zonder coating of behandeling

Zo doe je mee aan Operatie Broodclipje

Wat cijfers over plastic broodclipjes


gram plastic per broodclip
broden per persoon per jaar
kilo plastic in Nederland

Vragen over onze broodclips?

Jazeker! Onze clips zijn geschikt om in te vriezen, het materiaal zal hierdoor niet beschadigen. Ook na ontdooien zijn de clips weer opnieuw te gebruiken.

Als jouw huidige clipjes sterk genoeg zijn om in jouw broodbehoeften te voorzien, zijn de kartonnen clipjes dat zeker! Ze zijn gemaakt van een speciale stugge kartonsoort, waardoor de clipjes niet makkelijk scheuren en ook de zak dichthouden als er spanning op staat!
Helaas zijn de clipjes niet te gebruiken in combinatie met de meeste gangbare machines. Het kan dus zijn dat je om onze clipjes te gebruiken een nieuw apparaat moet aanschaffen. Toch vinden we dat wel de moeite waard, want die plastic clipjes kunnen echt niet meer. Wil je hier meer informatie over of wil je weten of jouw machine toch compatibel is met de kartonnen clipjes? Neem dan even contact op.
Bij grote aantallen zijn de clipjes volledig te bedrukken. Meestal worden de plastic clipjes bedrukt met een lasertje, dat zal zoals je je kan voorstellen niet werken met de kartonnen clipjes. Daarom heb je hier waarschijnlijk wel een aangepaste machine voor nodig en kun je de huidige laserprinter niet gebruiken. Voor meer informatie, stuur ons een email.
Het samplepakket kun je binnen 1-2 werkdagen in je brievenbus verwachten. Ook de zakken kunnen de volgende werkdag al geleverd worden. Grotere aantallen nodig? Dan varieert de levertijd. Mocht je een concrete aanvraag hebben, neem dan contact op.


Zij doen al mee: