Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Wij maken echt alles van karton

Ja dat klopt! Wij maken echt alles van karton! Althans dat proberen we, gelukkig kom ik soms toch nog projectaanvragen tegen die we wel in karton zouden kunnen uitwerken, maar die niet helemaal in ons straatje passen. Ik ben Jan en werk aan de meeste maatwerk aanvragen van klanten en ik ga een inkijkje geven in de redenen waarom wij sommige projecten wel aannemen en sommige niet.

 

Mogelijk maar misschien toch niet

Een aanvraag waar ik eigenlijk meteen aan terug denk was de desinfectie ruimte voor winkelkarren. Begin Corona pakten wij eigenlijk elke opdracht aan die we konden krijgen, maar deze opdracht was voor ons (en het karton) toch een slag te ver. Het idee was om een kast te maken die buiten kon staan waar men hun winkelkar in kon desinfecteren. De kast moest daarnaast hufterproof zijn, tegen stortbuien kunnen en per post verstuurd worden. Nou zouden we dit natuurlijk wel in karton kunnen maken, maar hebben we uiteindelijk toch, met pijn in ons hart, MDF aangeraden.

 

Dat vinden we leuk!

Waar ik eigenlijk persoonlijk als ontwerper van hou, is als er onmogelijke opdrachten komen qua constructie. Zo kreeg ik laatst een offerte aanvraag voor een glasbok. Ik las dus zelf eerst glasblok dus vroeg of hij ook doorzichtig moest zijn, gelukkig heb ik het nog een keer nagelezen voordat ik op versturen klikte en kon ik mijn vragen toch iets aanpassen. Het project loopt nog en het idee is om standaard stalen bokken voor transport van glas te vervangen met kartonnen bij kleinere aantallen. Het zou een retour transport besparen en daarmee een hoop uitstoot!

 

Kan ik het ook geprint krijgen of een ander formaatje?

Dat kan zeker! Helaas is golfkarton printen niet heel makkelijk, maar honingraat karton bijvoorbeeld wel. We passen dan vaak een bestaand product van ons (vaak in golfkarton) aan naar honingraat karton. Dit hebben we bijvoorbeeld al gedaan met de statafel en laptopstandaard. Een ander formaatje? Zeker dat moet altijd lukken!

 

Kan het groter? Echt heel groot? En overeind? En in de wind? En buiten?

Voor Worldstream (een grote sponsor bij de Amstel Gold race) mochten wij hun logo maken. Maar dan heel groot (circa 5 meter breed en 2 meter hoog). En die moest dan overeind blijven staan, buiten. Naja moet kunnen toch? Ik heb een foto van het logo aan deze blog toegevoegd dan krijg je een beter beeld.

Om het vervoerbaar te houden hebben we 5 losse delen gemaakt die we met houten latten in elkaar konden schuiven. Deze latten lopen ook in de onderste delen zodat we deze weer op latten konden schroeven om hem overeind te houden. Best spannend want elk onderdeel was 10cm dik en niet meer zo licht als karton meestal is. Het geheel woog zo’n 70kg!

 

En nu verder?

Ik heb ooit voor mijn afstuderen een strandhuis van karton ontworpen (zo is KarTent ook ontstaan). Hoe gaaf zou het zijn om dat uiteindelijk te kunnen realiseren? Ik weet nog goed dat ik iets onmogelijks wilden doen en toen kwam de opdracht van een modulair strandhuis voorbij. Terwijl ik op mijn kamer zat en een pakketje zag kwam daar het idee om dit van karton te maken, want dat kan toch niet? Of toch wel?