Durch der Medien hat die Papprevolution ihre Flügel ausgebreitet und beginnt langsam, die Welt zu erobern! Darauf sind wir natürlich ziemlich stolz und verfolgen gerne, wo wir gesichtet wurden! Haben Sie uns irgendwo gesehen? Lass uns wissen!

Letzte Pressemitteilung: 6. Oktober 2021 - Das erste Geschäft aus 100 % Karton ist ab heute im Herzen von Utrecht an der Oudegracht 135 geöffnet!


Pressemitteilung Herunterladen

NPO Radio 4 - De Menselijke Maat: KarTent

"In onze rubriek De Menselijke Maat geven wij het woord aan mensen die op allerlei grote en kleine manieren, oplossingen vinden voor de uitdagingen van deze tijd. Vandaag hebben we het over KarTent. Een bedrijf wat een meer duurzame oplossing heeft gevonden voor het gebruik van karton. "

23-02-2022

Radio 1 België - Een glijbaan van karton? Geen probleem! Een tent? Kan ook! "Karton is vaak een ecologisch alternatief"

"Wat kan je allemaal van karton maken? ‘Alles’, als je het aan de oprichters van startup Kartent vraagt. We spreken met Timo Krenn van Kartent. "We hebben bedden, lampen, tafels, stoelen, enzovoort uit karton. We creëren zelf die stevigheid. Als je op de hoek van een verhuisdoos gaat zitten, dan blijf je zitten, maar als je in het midden gaat zitten, dan zak je erdoorheen", vertelt Krenn. "

03-02-2022

Volkskrant - De mannen van KarTent willen de wereld verbeteren met karton: ‘bedrijven zijn duurzaam tot het op de prijs aankomt’

"‘Alles’ maken van karton. Als het aan de oprichters van KarTent ligt, is dat de toekomst. Het idee voor de start-up begon op een festivalterrein vol achtergelaten tenten maar inmiddels is Kartent uitgegroeid tot een veelzijdig kartonimperium."

30-01-2022

NRC - Kartonnen stoelen, tafels en bedden – hoe duurzaam zijn die?

"Karton wordt steeds vaker gebruikt als materiaal voor stoelen, tafels en bedden. Het is stevig én goedkoop. Maar is het ook duurzamer?"

27-01-2022

Quote - Deze 'kartondernemers' zijn niet te stoppen: 'Mentaal zijn we 24/7 met karton bezig'

"Tijdens corona hielden deze kartonbazen hun KarTent draaiende, en hoe…"

31-12-2021

Trouw - Hoe het coronavirus in kartonland wél goed uitpakte

"50.000 kartonnen festivaltentjes lagen klaar voor aflevering. Totdat Covid-19 toesloeg. Toch pakte het nog goed uit voor KarTent."

28-11-2021

RetailTrends - De veelzijdigheid van karton volgens KarTent

"KarTent ken je misschien uit de festivalwereld. Het bedrijf verkoopt kartonnen festivaltentjes die je daar als duurzaam alternatief kunt huren. Door corona valt die omzet weg en slaat de onderneming een andere weg in. Nu verkoopt KarTent ook tafels, kinderspeelgoed en een bed van karton. “Ik had vijf jaar geleden niet gedacht dat je daar comfortabel op kon slapen”, vertelt medeoprichter Timo Krenn aan RetailTrends. ""

01-11-2021

RTL4 - Slapen in bed van karton: 'In de toekomst ook huizen mee bouwen'

"Een opvallend bericht uit het olympisch dorp in Tokio. Daar slapen de atleten op bedden van karton. Maar zakken ze daar niet doorheen? "Karton is niet alleen steady genoeg voor een festivaltent, maar ook voor gewone meubels als bedden en kasten.""

21-07-2021

 

Het Parool - Dat Sander Schimmelpenninck werd ingeruild voor Jort Kelder maakt voor Dragon’s Den niet uit

"Soms hebben ze een bord voor hun kop, vaker zijn de ideeën zo goed dat Lips zich afvraagt waarom hij er zelf niet op gekomen is. Zoals kartonnen festivaltentjes: briljant idee."

05-03-2021

De Telegraaf -  Slim stanleymes snijdt startup uit crisis

De Amsterdamse start-up KarTent zou dit jaar meer dan 30.000 kartonnen tenten opzetten op festivals in heel Europa. Dat feestje ging vanwege corona niet door. Toch weet het bedrijf het hoofd boven water te houden door tal van andere kartonnen artikelen aan te bieden van speelhuisjes tot een tweepersoonsbed.

04-12-2020

Jonge klimaatbeweging - Jan (28) gebruikt karton om duurzame producten te maken

Elk jaar laat één op de vier festivalbezoekers in Nederland hun tent achter omdat de prijs van een tent heel laag ligt. De KarTent kan voor veel minder CO2 worden geproduceerd en achteraf hergebruikt of volledig gerecycled worden. Sinds de coronacrisis is het bedrijf nog veel meer producten van karton gaan maken.

04-12-2020

Suez - Timo Krenn: ‘De plastic toekomst is weg, de toekomst is karton’

‘Karton is zoveel meer dan verpakkingsmateriaal. Bij KarTent kijken we voortdurend wat we allemaal van karton kunnen maken. Het begon met kartonnen festivaltenten. Zodat mensen geen goedkope plastic tent kopen om die daarna weg te gooien. Onze eerste kartonnen tenten waren ook wegwerptenten maar we vonden het zonde om zulk mooi materiaal in de container te gooien.'

27-08-2020

Algemeen Dagblad - Van festivaltenten naar kantoorschotten

‘Voor de coronacrisis maakte het bedrijf KarTent voornamelijk duurzame festivaltenten van karton. Door het annuleren van alle festivals deze zomer, moest KarTent iets anders bedenken. Medewerkster Sofie kwam met het idee om kantoorschotten te maken en dat werd een groot succes.'

22-05-2020

The Talent Institute - Hiring a Growth Hacker saved our business

‘KarTent joined the Growth Hacking traineeship with the aim to explore and develop their online sales & develop online opportunities. Then COVID-19 arrived in Europe, closed down much of the economy and created a new reality for businesses to adapt to.'

12-05-2020

Trouw - Ongebruikte festivaltenten krijgen een nieuwe functie in kantoortuinen

‘Geen festivalseizoen dit jaar, maar de festivaltenten hoeven niet tot volgend jaar de opslag in. Ze kunnen prima dienstdoen als scheidingswand in een kantoortuin.'

15-05-2020